Im bliżej urlopu tym bardziej się nie chce jechać...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loyd
    RS
    • 2010
    • 2342

Zamieszczone przez misza_zabrze
    Prim, nasza ma 19 miesiecy i tez bedzie to nasza pierwsza podroz. Dotychczas na 1-2 h podrozach radzila sobie wysmienicie Jak bedzie z dluzsza zobaczymy
    Ja za rok do cro jadę już w składzie 2 + 2 (5 latek + 10 miesięczny berbeć(ka)) - i to bedzie masakra ....

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

loyd, to jeszcze się nie urodził a juz jedzie?
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8030
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piramida, Już zapisany do przedszkola pewnie jest.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• loyd
          RS
          • 2010
          • 2342

Zamieszczone przez piramida
          loyd, to jeszcze się nie urodził a juz jedzie?
          Jedzie, jedzie .... Pierwsze było w cro jak miało 7 miesięcy

Komentarz

• dudek_t
            L&K
            • 2008
            • 1421

Zamieszczone przez Prim
            16.07 minął rok od kiedy na świecie pojawiła się moja Córeczka... od tamtej pory jakiekolwiek ruszenie się z domu (działka, weekend, itp.) to droga przez mękę.... za miesiąc czeka mnie pierwszy wyjazd wakacyjny (CRO) z maleńką i... jak się nie skończy rozwodem z żoną to będzie dobrze....
            Mój syn skończył dzisiaj 10 miesięcy i mam zupełnie inne odczucia. Byliśmy już na 3 wypadach weekendowych po 500km w jedną stronę każdy i 3 razy z przyczepą na kempingach. O jednodniowych wycieczkach nie wspominam. I już nie mogę się doczekać ostatniej soboty sierpnia jak ruszymy razem na 3 tygodniowy podbój europy południowej i zachodniej

Komentarz

• Prim
              L&K
              • 2013
              • 1040
              • Audi

dudek_t, lucky You
              Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• no_fear
                Rider
                • 2010
                • 501
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez dudek_t
                ...I już nie mogę się doczekać ostatniej soboty sierpnia jak ruszymy razem na 3 tygodniowy podbój europy południowej...
                ha my podobnie - również w ostatnią sobotę sierpnia, na 3tyg, tyle, że konkretnie do CRO

W wakacje 2012r nasz synek miał 1.5roku - jazda bez noclegu do Cro - bez problemu.
                W ubiegłym roku - podobnie. W tym roku muszę jedynie nagrać więcej bajek na dvd i też powinno być OK

Ludzie jeżdżą i ze świeżo urodzonymi, ale IMO dalsze wyjazdy to tak dopiero 1+ :wink:
                www.SPAmobile.pl

Komentarz

• maxpaynemm
                  RS
                  • 2008
                  • 1764
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

U mnie urlop sie już oddala, no i teraz łezka się w oku kręci, że dopiero za rok
                  Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• kuncfot
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 191

tak, mam tak że im bliżej urlopu tym bardziej się nie chce jechać ...

za oknem deszcz, w prognozie pon-czw DESZCZ! jadę nad nasze piękne polskie morze :szeroki_usmiech

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez maxpaynemm
                      U mnie urlop sie już oddala, no i teraz łezka się w oku kręci, że dopiero za rok
                      ja w tym roku nie mam czasu na urlopowania więc przynajmniej z rytmu nie wypadnę :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• SS
                        RS
                        • 2010
                        • 16209
                        • Superb III (3V3)

nie mam czasu na urlopowania
                        ostrożnie, bo stres + kilka innych niefajnych spraw i w przyszłym roku może być sanatorium zamiast urlopu. piramida,Oderwij się od pracy chociaż na tydzień bo ostatnio jest ciężko i ludzie w naszym wieku udar mózgu "łapią" (ostatnio znajoma).
                        Ja właśnie zaczynam krążenie garaż-chałupa-garaż...
                        Pisał Sebastian

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

SS, wiem, nasz wiek jest już zagrożony, musze jeszcze chwile pociągnąć ostro co by zobowiązania pospłacać a następnie relax, na szczęście w pracy często odpoczywam więc nie zawsze latają deski po warsztacie :szeroki_usmiech

Komentarz

• SS
                            RS
                            • 2010
                            • 16209
                            • Superb III (3V3)

nie zawsze latają deski po warsztacie :szeroki_usmiech
                            oby jak najrzadziej :diabelski_usmiech
                            Pisał Sebastian

Komentarz

• loyd
                              RS
                              • 2010
                              • 2342

Zamieszczone przez SS
                              Oderwij się od pracy chociaż na tydzień bo ostatnio jest ciężko i ludzie w naszym wieku udar mózgu "łapią" (ostatnio znajoma).
                              Mój znajomy - 35 lat - własna działalność całkiem fajnie się rozkręcająca i bliźniaki (2 lata) + niepracująca żona - dostał udaru na plaży we Władysławowie jakiś miesiąc temu .....

Komentarz

• SS
                                RS
                                • 2010
                                • 16209
                                • Superb III (3V3)

loyd, smutne... Też w Reptach przechodzi rehabilitację ?
                                Pisał Sebastian

Komentarz

• BADYL
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2396
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

A propo urlopu...wyjazd planowany na 4.00 a ja dopiero położyłem się nyny???? SMOCZEK zapakowany pozostało jeszcze kilka najważniejszych rzeczy ale to przed samym wyjazdem i o tej 4tej wyruszamy????kurcze ale w tym roku jakoś nie byliśmy zorganizowani...troszkę było przy pakowaniu nerwowym (szczególnie po tej drugiej stronie) ale generalnie wszystko ogarnelismy i jest OK ???? to zdrówka Panowie pozdrowinka ????
                                  nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• loyd
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2342

SS, leżał najpierw w szpitalu w Wejherowie a potem do Kielc go przewieźli.

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez loyd
                                      Zamieszczone przez SS
                                      Oderwij się od pracy chociaż na tydzień bo ostatnio jest ciężko i ludzie w naszym wieku udar mózgu "łapią" (ostatnio znajoma).
                                      Mój znajomy - 35 lat - własna działalność całkiem fajnie się rozkręcająca i bliźniaki (2 lata) + niepracująca żona - dostał udaru na plaży we Władysławowie jakiś miesiąc temu .....
                                      kiedyś czytałem artykuł o urlopie i jaki on ma wpływ na nasze zdrowie, nie do końca tak jest że jadać na urlop wszystkim to wychodzi na zdrowie. Będąc na "obrotach" organizm jest zmobilizowany do działania, natomiast podczas urlopu dochodzi do nadmiernego rozluźnienia często powiązanego z piciem alkoholu, upałem na plaży, zdarza się że organizm dostaje szoku i dochodzi do takich właśnie niespodzianek.

Dlatego bezpieczniejsze są urlopy aktywne niż bezczynne wylegiwanie się na plaży :|

Komentarz

• SS
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 16209
                                        • Superb III (3V3)

loyd, to może do Rept na rehabilitacje trafi, podobno pomagają w powrocie i są w tym dobrzy, tylko trzeba tam jechać jak najszybciej bo im później tym trudniejszy powrót do zdrowia.
                                        piramida, może tak być z tym urlopowaniem. Kiedyś przy kieliszku moja ciotka zaliczyła zwieche, lekarz z karetki orzekł 'zapaść alkoholowa" a to dosłownie było po drugim kieliszku
                                        Od niedzieli już jestem na wyjeździe i powiem Wam, że jak sobie pomyślę o tym pakowaniu i rozpakowywaniu, a do tego jeszcze to samo tylko z miną na kwintę smyków bo trzeba wracać to mi się odechciewa a kolejny wyjazd dopiero za rok :twisted:
                                        Pisał Sebastian

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2822

Zamieszczone przez SS
                                          Od niedzieli już jestem na wyjeździe i powiem Wam, że jak sobie pomyślę o tym pakowaniu i rozpakowywaniu, a do tego jeszcze to samo tylko z miną na kwintę smyków bo trzeba wracać to mi się odechciewa
                                          do ciepłych krajów bierze się ręcznik, klapki i kąpielówki, to co tu rozpakowywać i pakować spowrotem ? :lol: Ty tam się za bardzo nie stresuj, tylko miło spędzaj czas, zapoznając się przy okazji z lokalnymi wyrobami przemysłu spirytusowego :P :diabelski_usmiech
                                          SPOT Poznań:
                                          .....
                                          ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• SS
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 16209
                                            • Superb III (3V3)

Wojtas_Poznań, jakiego spirytusowego :wink: Ożujsko i Karlowaćko to raczej piwo z wodą, choć smaczne w upały. Może jutro po drodze odwiedzę lokal który ma wywieszkę o smacznie brzmiących nazwach :slinka
                                            Pisał Sebastian

Komentarz

• kazik4x4
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2728

No i po urlopie Pierwszy dzień w robocie, a roboty sporo

Zamieszczone przez AdamB
                                              kazik4x4, to może wyjazd w Alpy i chodzenie o górach zamiast leżenia na plaży czy koło basenu z "all".
                                              Z małymi dzieciakami (kilkulatki) to nie przejdzie.
                                              W góry lubię, jak najbardziej, ale fajnie tez po prostu się pobyczyć.

Polecam tym, którzy mają małe i większe dzieciaki. Fajny hotel, dobre jedzenie, zajebiści animatorzy którzy po prostu sami przychodzą po dzieci żeby rodzice mieli chwilę luzu.
                                              Trzy baseny w tym jeden jak na hotelowy to na prawdę głęboki, boisko do siatkówki plażowej, profi kort tenisowy. Room service codziennie, All Inc++,
                                              Katelios to mała, zabita dechami wioska rybacka, plaże piaszczyste - ogólnie najfajniejsza miejscówka w Grecji w jakiej do tej pory byłem.

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

kazik4x4, hotel wypas, ceny również wypasione? :szeroki_usmiech

Komentarz

• kazik4x4
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2728

kazik4x4, hotel wypas, ceny również wypasione? :szeroki_usmiech
                                                  Dokładnie nie wiem po ile od głowy wychodziło, bo żona płaciła

Koszty na miejscu poza hotelem - jak w Polskich "kurortowniach"
                                                  Obiad w knajpie dla rodziny - ok 40-50e, drinki 6-12e, parasole i leżaki na obcych plażach - 5e/parasol+2 wyrka, Mondeo Kombi MY2011 - 92e/doba, burgery/kebaby itp - ok. 5-6e/os, woda 0,6-0,8e/1,5/, 5l/2,2e, paliwo - 1,7-1,8e/litr. Taksówki 1-1,5e/km.

Komentarz

• misza_zabrze
                                                    L&K
                                                    • 2013
                                                    • 1371
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BLR 2.0 FSI 150 KM

urlopik zbliza sie coraz wiekszymi krokami :szeroki_usmiech Nie ma to jak wakacje po 2 latach siedzenia w domu.

Przygotowania w toku i szczerze mowiac juz mi sie nie chce... Najlepiej juz dzisiaj wsiadlbym do auta i pojechal przeskakujac okres pakowania itp.

BTW szkodnikowi przybyl domek na glowie

Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
                                                    Obecnie -> Seicento 900+LPG
                                                    Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
                                                    Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

Pracuję...